Het totale Kavel plus Droomhuis budget

Author: Redactie Kavelkrant
31 juli 2015 15:19

De Kavelaar introduceert het Budgetplan voor Uw Kavel plus Uw droomhuis.

De Kavelzoeker / droomhuisbouwer heeft zijn of haar huiswerk gedaan, langs de hypotheekbank geweest, zich georienteerd op het silhouette en de  indeling van het te bouwen droomhuis, zo mogelijk met een offerte wat dat dan wel kost. De waarde van het bestaande huis is min of meer vastgesteld, mogelijk met wat overwaarde, het spaargeld is geteld, kortom hij of zij weet welk budget er is om die kavel te kopen en het droomhuis te bouwen. Wat volgt is het verhaal van de kip of het ei, de kavels eerst of het droomhuis, vuistregel is dat het droomhuis globaal 2.2 x zoveel kost als de bouwkavel.

De Kavelaar kan nu aan de slag ……………..

1. de Kavelzoeker/ droomhuisbouwer heeft de ideale bouwkavel gevonden, zodoende is de rest van het budget te besteden aan   de bouw van het droomhuis, de Kavelaar en haar bouwmeesters gaan shoppen voor de meest gunstige offerte om zodoende binnen het budget te blijven en misschien nog wat over te houden voor zaken als inrichting etc.

2. de Kavelzoeker/ droomhuisbouwer heeft zijn / haar droomhuis al helemaal op papier incl. offerte om het te bouwen, in dat geval wordt de rest van het budget besteed aan de verwerving van de bouwkavel, de Kavelaar gaat shoppen ,vindt een kant en klare bouwkavel of zoekt op basis van het budget een bouwkavel qua m2 meters passende binnen het budget, veelal bij gemeentes, op basis van het Kavelcake principe.

 

De Kavelaar

 

 

 

Leave a Reply